Dr. Pataki Éva

pataki

coach, tréner, pszichiáter

Mióta az eszemet tudom, arra készültem, hogy emberekkel, az ő megsegítésükkel szeretnék foglalkozni. Fiatal éveimben gyerekorvosnak készültem, végül mégis a pszichiáterség felé sodort az élet.


Hamar rájöttem, hogy engem az lelkesít elsősorban, ha van idő és tér arra, hogy alaposabban megismerjem a velem szemben ülőt, és helyzetének komplex megértésére alapozzam a további közös „munkát”. Ez vezetett el számos pszichoterápiás módszer elsajátításához, gyakorlásához.


Kétéves Angliai kitérő után, 2015-ben tértünk vissza Magyarországra. Ekkor döntöttem úgy, hogy szakmailag némileg irányt váltok, és addigi tapasztalataimat új terepeken fogom kamatoztatni. A megfelelő képzések végzésével párhuzamosan, fokozatosan építettem az új „karriert”: a csoportos keretek között történő segítő munkát.


Azt tapasztalom, hogy közösen gondolkodni, megoldásokat keresni problémáinkra – felemelő, erőt adó, és elképesztően hatékony útja a változásnak. A kiscsoportos foglalkozások során minden egyes résztvevő átélheti a ráirányuló figyelem élményét, miközben a közösség ereje segít megérteni, és megoldást találni aktuális kérdéseinkre.


Tematikus csoportjaim számos területet érintenek: a teljesség igénye nélkül említeném a női lét kérdései, párkapcsolati zavarok, kamasz gyermekekkel kapcsolatos „kihívások”, vagy akár az életközepi krízis okozta nehézségek köré épülő alkalmakat.


Szakemberként küldetésemnek tekintem, hogy résztvevőim képessé váljanak kihívást jelentő élethelyzeteikben a probléma beazonosítására, illetve a sajátjukon kívül eső nézőpontok, és ötletek segítségével elindulni a megoldás felé vezető úton. Erősségemnek tartom, hogy személyre szabott figyelemmel fordulok a résztvevők felé, ebből adódóan csoportjaim légkörét oldottság, magas bizalmi szint jellemzi.