Kszel Adrienn

Kszel Adrienn

A legfontosabb számomra a szakmai alázat.


Kszel Adrienn vagyok


Természetgyógyász, Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta


Néhány évvel ezelőtt ismerkedtem meg az Upledger Institute Hungary
craniosacralis terápiás képzéseivel. Ez a gyógymód rendkívül finom érintés,
mikromanipulációs technikák alkalmazásával ér el pozitív változásokat az
emberi szervezetben. Az alapjait Dr. John Upledger osteopatha szakorvos
dolgozta ki az 1970-es években. Az ő nevéhez fűződő intézmény ma a világ
legnagyobb egészségügyi továbbképző intézete. Az általa kidolgozott Craniosacralis terápia pedig néhány év alatt az egyik vezető alternatív eljárássá vált először Amerikában és Európa nagy részén, majd a világ több mint 60 országában. Az Upledger Intézet munkatársai nagy sikereket értek el például a volt NFL játékosok rehabilitációjában és a vietnámi veteránok utógondozásában.


A módszer fizikai alapjait a nevéből is következően – a cranium = koponyacsont és sacrum = keresztcsont közötti kapcsolat –, a gerincvelő és az abban keringő folyadék alkotja. Ez a keringés adja testünk harmadik mérhető ritmusát, a szív és a tüdő biztosította keringésünk mellett.
A mikromanipuláció hatása a kezelés alatt egy nagyon kellemes, megnyugtató, ellazító érzés.


Javallatai sokrétűek: fejfájás, migrén, krónikus nyak- és hátfájdalom, asztma,
füll-orr-gégészeti betegségek, krónikus fáradtság, kimerültség, kiégés, stressz, érzelmi nehézségek, magas vérnyomás, reflux, fogászati problémák,
hiperaktivitás, viselkedésproblémák, tanulási nehézségek, emésztési problémák, szülési trauma, post traumás stressz szindróma, és még sok más terület.


A kezelés kihat testünk minden részére a legkisebb sejtünktől a legnagyobb
szerveinkig, hormonháztartásunkra, idegrendszerünkre, mozgásszerveinkre,
nyirokkeringésünkre, immunrendszerünkre. Nem a tüneteket, hanem a probléma okát és az egész embert kezeljük. A kedvező élettani hatások mellett az érzelmi blokkok, lelki traumák feldolgozásában is rendkívül hatásos a Craniosacralis terápia a – szintén Upledger doktor által kidolgozott – SomatoEmotional Release® (SER) technika segítségével. Mindez hozzájárul egy harmonikus életvitel megteremtéséhez.


Szeretettel várom azokat, akik szeretnék megtapasztalni ezt a gyengéd módszert, illetve prevenciós céllal szeretnék megőrizni testi-lelki-szellemi harmóniájukat.